About Us

Saya Dr Izam Suziani- Ibu kepada 6 orang cahayamata (5 lelaki, 1 perempuan)- hence the label given as Ibu Ultra- anak-anak semasa kecil die-hard fan of Ultraman. Semasa saya mula berbiz, they were my inspiration (sampai sekarang pun deranglah yang drive Umi derang to strive for a better life, to be more in control of my life, semua Umi buat to be closer to them sebenarnya). So derang BabyUltra, Umi derang jadi lah Umi Ultra. Comel tak?

Dari dulu saya memang minat bekerja in an environment with kids. Pernah jadi Medical Officer Paediatrics for 8 years+.

Babywearing is my passion. It gives me a sense of accomplishment and security. It makes me feel like I’m giving the best for my children. Kalau boleh nak miliki semua wraps or gears di dunia ni, hehehe… but I have to be realistic (and you too). Babywear ikut kemampuan. Kalau ada duit lebih sikit, apa salahnya beli gears yang mahal sikit- selesa, sedap, feeling dia best. Kalau dah boring (atau perlu duit), boleh jual.. harganya tak turun banyak pun. Tu sebab saya suka suka suka 🙂

Jadi, tujuan blog ni ialah untuk menyebarkan semangat ber-babywearing from my personal point of view, backed up with experience and knowledge as a Babywearing Consultant. Bahasa memang rojak la.. mintak maaf sangat2… but this is me, this is how i communicate.  Saya harap gaya yang santai ni mudah difahami dan akan membuatkan anda lagi teruja nak ber-babywearing.

Wassalam.

Hi everyone! I’m Izam, a mom to 6 wonderful kids, whom were mostly die hard fans of Ultraman- hence the label “Ultra Mom” was given to me by them. I started babywearing in 2009, and attended Trageschule UK babywearing courses plus the Medical Trainers Licence- all over 2012- 2016- and I’m a very active Babywearing Consultant in Malaysia. I have a background in Paediatrics/ NICU as a Medical Officer, and a GP till date. I’m passionate about babywearing, and I’m committed to spreading the love through continuous sharing and education to all. Hope you will enjoy your journey too!

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: