Keselamatan semasa menggendong

Hari ni saya keluar dating kat Alamanda Putrajaya (yelah tu.. gi beli barang rumah je sebenarnya ). Happy tengok ramai ibu bapa menggendong anak mereka. Macam2 carrier ada.. Boba, ABC, Snuggbaby, Jumpsac (saya kalau keluar jalan2 memang saya perhati satu2 carrier yang korang pakai tau?) dan macam2 lagi. Ada juga terpandang beberapa orang yang cuba... Continue Reading →

Manfaat Babywearing

Mengapa perlu babywear? Perlu babywear, sebab babywearing can save your sanity! Boleh ke cakap camtu? Opkosss.. Faedah untuk anak: membantu tumbesaran- anak yg dikendong lebih senang 'preserve body heat' dia, so dia tak banyak membakar lemak sendiri untuk memanaskan badannya. So lagi senang naik berat badan. Terutama bayi kecil dan pramatang. Kajian telah membuktikan bahawa... Continue Reading →

Apa itu babywearing?

Saya rasa terpanggil untuk menerangkan frasa ni sebab bila saya sebut "babywearing" ramai orang tanya- "apa tu?". Ramai juga sangkakan babywearing ialah pakaian bayi! Ada jugak yang akan pandang balik kat saya dengan pandangan yg cukup confused ┬áhehehe... So the aim of this post ialah untuk menerangkan apakah itu "babywearing". Baby+wearing... kalau direct translate ialah... Continue Reading →

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: