Makan sambil menggendong

Hari Ahad pagi, macam biasa la baby Iyaaz akan ikut Umi ke kedai. Hari ni sibuk luar biasa, alhamdulillah. We only managed to have lunch at 4pm 😅 but it’s ok.

So hari ni nak share some tips makan sambil babywearing:

1. Pilih tempat yang tak panas- ada ekon atau bawah kipas, sebab babywearing panas skit dan masa makan kita akan berpeluh lagi (gustotary sweating). So kalau nak selesa, makan tempat sejuk 😉

2. Pilih makanan yang senang nak makan. Sama ada makanan tu:

  • boleh makn dgn sebelah tangan dan takyah susah payah potong bagai
  • tak senang tumpah sebab taknak kena baby dan paling penting taknak kena wrap 😅
  • bukan jenis berkuah, kecuali nak hirup pakai mangkuk 🤔
  • tak panas sgt masa nak suap sebab kalau terkena baby.. Kesiaannn

 

3. Alas kepala bayi dengan napkin atau tisu.

4. Bila suap makanan tu, pusing skit kepala jauh dari kepala baby jic tertumpah

5. Act cool walaupun bukan mudah sebab selalunya org duk pandang2. Alang2 org pandang, baik la buat cool- semoga terbuka juga hati mereka utk babywearing.

Tu je yg boleh fikir buat masa sekarang. Nak tambah apa2 dak?

P/s: kalau orang sebelah offer nak suap, nganga je la.. Senang citer hahaha 😂
#babywearing #babyultra #hannahringsling #iloveringsling #kueyteowkerang #nyums

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s