Welcome!

Assalamualaikum wbt & Hi!

Terima kasih kerana sudi singgah.

I’m Izam πŸ™‚ Ibu kepada 6 orang cahayamata (5 lelaki, 1 perempuan)- hence the label given as Ibu Ultra- anak-anak semasa kecil die-hard fan of Ultraman. Semasa saya mula berbiz, they were my inspiration (sampai sekarang pun deranglah yang drive Umi derang to strive for a better life, to be more in control of my life, semua Umi buat to be closer to them sebenarnya). So derang BabyUltra, Umi derang jadi lah Ibu Ultra. Comel tak?

Dari dulu saya memang minat bekerja in an environment with kids. Pernah jadi Medical Officer Paediatrics for 8 years+. Mengapa tak jadi pakar? Well, kita hanya merancang, Allah jua yang menentukan. Saya pun mana pernah terfikir nak berbiz. It doesn’t run in the family as they say. Tapi kalau Allah dah izinkan, inshaAllah Dia akan mudahkan jalannya. So here I am.

Babywearing is my passion. It gives me a sense of accomplishment and security. It makes me feel like I’m giving the best for my children. Kalau boleh nak miliki semua wraps or gears di dunia ni, hehehe… but I have to be realistic (and you too). Babywear ikut kemampuan. Kalau ada duit lebih sikit, apa salahnya beli gears yang mahal sikit- selesa, sedap, feeling dia best. Kalau dah boring (atau perlu duit), boleh jual.. harganya tak turun banyak pun. Tu sebab saya suka suka suka πŸ™‚

Jadi, tujuan blog ni ialah untuk menyebarkan semangat ber-babywearing from my personal point of view, backed up with experience and knowledge as a Babywearing Consultant. Bahasa memang rojak la.. mintak maaf sangat2… but this is me, this is how i communicate (my brain memang rojak sikit sejak dah bersalin 6 kali ni). Saya harap bahasa yang saya gunakan tak mengganggu sistem pemprosesan maklumat anda (or your hormones). Saya harap gaya yang santai ni mudah difahami dan akan membuatkan anda lagi teruja nak ber-babywearing.

Wassalam.

4 comments

  1. Sy nak tahu selain saiz ade ape2 ukuran x nak menentukan satu2 saiz…. contoh saiz 6 (ade x ukuran lain)
    Mcm mane kita nak beli @ oder satu2 wrap…. maaf saya betul2 x tahu…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s